Button_MijnOmgeving.png

— CORONA INFO —

Jongeren geen beperking (14-7-2021)

De Franse minister van gezondheid heeft gezegd dat tot 30 augustus de pass sanitaire niet voor jongeren van 12 tot 18 jaar geldt. Voor deze groep dus geen beperking. Kinderen onder de 12 hadden al geen beperking.

Nieuwe maatregelen Frankrijk (13-7-2021)

  • Vanaf 21 juli is het in Frankrijk verplicht om een coronapas (pass sanitaire) met QR-code te hebben voor een bezoek aan culturele en vrijetijdsgelegenheden met meer dan 50 personen (evenementen, theaters, bioscopen, pretparken). Hiervoor kan de Nederlandse Coronacheck-app gebruikt worden.

  • Vanaf 1 augustus wordt deze regel “in principe” ook van toepassing voor binnenruimtes van de horeca (ook op het terras), winkelcentra (niet winkels of supermarkten) en openbaar vervoer (TGV, vliegtuig, langeafstandsbussen).

  • Voor kinderen van 12 tot 18 jaar zullen ‘soepelere’ regels gelden. De Franse overheid zal dit nog nader toelichten.

  • De Franse coronapas geeft ‘groen’ licht bij tenminste één van de volgende voorwaarden: volledige vaccinatie (minstens 2 weken geleden/ Janssen 4 weken geleden), negatieve PCR/Antigeen-test (max. 72 uur oud) of een bewijs van immuniteit (positieve test van min. 15 dagen en max. 6 maanden oud).

  • Al deze aangekondigde maatregelen moeten nog in een wet worden vastgelegd waar op voorhand al veel (juridische) bezwaren tegen bestaan.

 

Gevolgen voor uw vakantie

In principe is er voor jouw vakantie naar Frankrijk weinig tot niets veranderd. De situatie was al zo dat je Frankrijk alleen in mocht als je óf gevaccineerd bent, óf negatief getest bent óf kunt aantonen dat je corona hebt gehad. Dat is nu aangescherpt, je dient nu ook tijdens je verblijf aan deze voorwaarden te voldoen als je naar bijv. een attractiepark wil of gaat funshoppen in een winkelcentrum of in een restaurant wilt gaan eten.

Voor gasten vanaf 18 jaar (voor jongeren komen soepeler regels) die gevaccineerd zijn wordt het dus juist veiliger om in Frankrijk te zijn. Voor niet-gevaccineerden wordt het wat lastiger. Om tijdens de vakantie niet naar een attractiepark te gaan of te gaan funshoppen in een winkelcentrum (supermarkten en leuke dorpjes bezoeken mag wel) is wellicht niet zo’n zware beperking. De beperking om een restaurant te bezoeken is jammer en zal de vakantiebeleving voor sommigen beperken.

 

Coronagarantie

De coronagarantie die wij verstrekt hebben, is op deze situatie niet van toepassing. De Belgische overheid heeft voor Frankrijk geen negatief reisadvies gegeven en de Franse overheid heeft niet aangegeven dat Belgen niet welkom zijn.

Positief waarderen

De nieuwe maatregelen die de Franse regering heeft aangekondigd, zijn bedoeld om Frankrijk veiliger te maken. U, als vakantieganger, loopt minder kans om in aanraking te komen met niet gevaccineerde medegasten.