Button_MijnOmgeving.png

— PRAKTISCHE INFO / FAQ QUILLAN —

In- en uitchecken

Check-in vanaf 16u00

Check-out om 11u00

Parkeren

Onze studio’s en vakantiewoningen hebben privéparking en geen inkijk. Een rustige en ontspannende vakantie gegarandeerd!

WiFi

Gratis WiFi in de gemeenschappelijke ruimtes op het domein en in jouw verblijf

Verplichte en optionele extra kosten

Op de boekingsmodule ziet u in eerste instantie de huurprijs waarin de evt. kortingen reeds zijn verwerkt. Naast de huur zijn er een aantal verplichte extra kosten en optionele extra kosten. Deze worden hieronder weergegeven. Bij het maken van een (concept)boeking worden deze bedragen getoond zodat u exact weet wat de totale kosten zijn.

Verplichte extra kosten

Administratiekosten - De administratiekosten bedragen € 19,50 per boeking. Indien u na uw boeking en betaling wijzigingen wilt aanbrengen waardoor u geld terug zou krijgen, dan is dat in sommige gevallen mogelijk. Wel zullen er administratiekosten in rekening worden gebracht.

Bedlinnen - De kosten voor bedlinnen zijn verplicht en bedragen € 9 per set. Dit bestaat uit een onderlaken, dekbedovertrek en kussensloop. U betaalt dit bij aankomst.

Schoonmaak - De kosten voor de schoonmaak zijn verplicht. De bedragen zijn als volgt:

 • 2 pers. standaard € 49

 • 2 pers. superieur € 69

 • 4 pers. standaard € 69

 • 4 pers. superieur € 79

 • 6 pers. standaard € 89

 • 6 pers. comfort € 89

 • 7 pers. superieur € 99

 • 8 pers. superieur € 99

 

Parkkosten - De parkkosten zijn een bijdrage in de kosten voor water, elektra en toeristenbelasting. Deze gelden voor alle aanwezige personen en bedragen € 1,50 per persoon per dag. Van 01/10 - 15/04  is er een energietoeslag van € 7,50 per nacht.

Optionele extra kosten

Handdoeken - U kunt een handdoekenset huren. Deze bestaat uit een grote en kleine handdoek en bedraagt € 8 per set.
 
Babyartikelen - Voor de kleine gasten is het volgende te huur:

 • kinderbed € 2,50 per nacht

 • kinderstoel € 2,50 per nacht

Ontbijtbuffet - Wilt u de dag gezellig beginnen? Maak gebruik van het ontbijtbuffet.

 • kinderen t/m 11 jaar € 6

 • vanaf 12 jaar en volwassenen € 12

Huisdieren - Honden die goed opgevoed zijn, zijn welkom in het park. Er zijn enkele villa's beschikbaar voor honden. In alle andere villa's komen nooit honden. Deze villa's zijn dus geschikt voor gasten die bijv. allergisch zijn voor huisdieren. Geef bij uw reservering aan als u allergisch bent.

Neemt u uw hond mee dan gelden de volgende regels:

 • Honden mogen niet op bedden, banken of stoelen komen

 • Is er schade aangericht in of om het huis dan verzoeken we u dit direct te melden

 • De hond dient op het park aangelijnd te zijn

 • Buiten het park kan de hond uitgelaten worden

 • Uitwerpselen van de hond in de tuin of op het park graag direct verwijderen

 • Zorg ervoor dat buren geen (geluids)overlast hebben van uw hond

 • Voor uw hond wordt per nacht € 10 in rekening gebracht

Adresgegevens park

L'Espinet - Rue de L'Espinet
11500 Quillan - France

Email receptie: info.lespinet@vayamundo.eu
De receptiemedewerkers spreken de volgende talen: NL / FR / EN / DE

Reisinformatie

Twee weken voor aankomst ontvangt u per mail alle informatie voor uw aankomst. Enkele punten hiervan:

 • Aankomst tussen 17.00 en 19.00, vertrek voor 11.00. Komt u later, dan kunt u voor vertrek mailen en overleggen met de receptie. Heeft u tijdens uw reis vertraging, dan staat er een noodnummer in de aanreisinformatie.

 

Animatie -In de schoolvakanties is er animatie voor de kinderen. Er zijn diverse leeftijdsgroepen waardoor er voor jong en oud van alles te doen en te beleven is.

 

Wellness - Op het park is een mooi wellnesscentrum. Buiten het hoogseizoen is de toegang gratis, tijdens het hoogseizoen wordt een kleine vergoeding gevraagd. Er is o.a. een hamman, whirlpool en sauna.

Borg

Bij aankomst dient u een borg van € 300 te voldoen. Graag d.m.v. een creditcard of bankkaart. Er wordt dan € 300 geblokkeerd (dus niet afgeschreven!) op uw rekening. Ca. 2 weken na vertrek wordt de blokkade opgeheven als er geen schade is. Als u niet gebruik maakt van deze reserveringsmogelijkheid maar daadwerkelijk betaalt (per bank of cash) dan zal het bedrag na ca. 14 dagen na vertrek worden terug gestort.

EXTRA INFO BETREFFENDE DE COVID-19 MAATREGELEN IN FRANKRIJK

Jongeren geen beperking (14-7-2021)

De Franse minister van gezondheid heeft gezegd dat tot 30 augustus de pass sanitaire niet voor jongeren van 12 tot 18 jaar geldt. Voor deze groep dus geen beperking. Kinderen onder de 12 hadden al geen beperking.

 

Nieuwe maatregelen Frankrijk (13-7-2021)

 • Vanaf 21 juli is het in Frankrijk verplicht om een coronapas (pass sanitaire) met QR-code te hebben voor een bezoek aan culturele en vrijetijdsgelegenheden met meer dan 50 personen (evenementen, theaters, bioscopen, pretparken). Hiervoor kan de Nederlandse Coronacheck-app gebruikt worden.

 • Vanaf 1 augustus wordt deze regel “in principe” ook van toepassing voor binnenruimtes van de horeca (ook op het terras), winkelcentra (niet winkels of supermarkten) en openbaar vervoer (TGV, vliegtuig, langeafstandsbussen).

 • Voor kinderen van 12 tot 18 jaar zullen ‘soepelere’ regels gelden. De Franse overheid zal dit nog nader toelichten.

 • De Franse coronapas geeft ‘groen’ licht bij tenminste één van de volgende voorwaarden: volledige vaccinatie (minstens 2 weken geleden/ Janssen 4 weken geleden), negatieve PCR/Antigeen-test (max. 48 uur oud) of een bewijs van immuniteit (positieve test van min. 15 dagen en max. 6 maanden oud).

 • Al deze aangekondigde maatregelen moeten nog in een wet worden vastgelegd waar op voorhand al veel (juridische) bezwaren tegen bestaan.

 

Gevolgen voor uw vakantie
In principe is er voor uw vakantie naar Frankrijk weinig tot niets veranderd. De situatie was al zo dat u Frankrijk alleen in mocht als u óf gevaccineerd bent, óf negatief getest bent óf kunt aantonen dat u corona hebt gehad. Dat is nu aangescherpt, u dient nu ook tijdens uw verblijf aan deze voorwaarden te voldoen als u naar bijv. een attractiepark wilt of gaat funshoppen in een winkelcentrum of in een restaurant wilt gaan eten.

 

Voor gasten vanaf 18 jaar (voor jongeren komen soepeler regels) die gevaccineerd zijn wordt het dus juist veiliger om in Frankrijk te zijn. Voor niet-gevaccineerden wordt het wat lastiger. Om tijdens de vakantie niet naar een attractiepark te gaan of te gaan funshoppen in een winkelcentrum (supermarkten en leuke dorpjes bezoeken mag wel) is wellicht niet zo’n zware beperking. De beperking om een restaurant te bezoeken is jammer en zal de vakantiebeleving voor sommigen beperken. Het is helaas niet anders. We hebben met elkaar te maken met een pandemie.

 

Coronagarantie
De coronagarantie die wij verstrekt hebben, is op deze situatie niet van toepassing. De Belgische overheid heeft voor Frankrijk geen negatief reisadvies gegeven en de Franse overheid heeft niet aangegeven dat Belgen niet welkom zijn.

 

Positief waarderen
De nieuwe maatregelen die de Franse regering heeft aangekondigd, zijn bedoeld om Frankrijk veiliger te maken. U, als vakantieganger, loopt minder kans om in aanraking te komen met niet gevaccineerde medegasten.

 
 
ACV CSC bouwvakker.png

Exclusief voor leden van ACVBIE of ACV-CSC METEA:

ACVBIE en ACV-CSC METEA ledenkorting is niet in deze tarieven verrekend. Leden mogen hun korting op huur-en maaltijdtarieven in mindering nemen.

 

Bij een reservatie via onze boekingsmodule vragen wij bij “Speciale wensen“ te melden dat u recht heeft op de ACVBIE of ACV-CSC METEA ledenkorting. Gelieve ook uw lidnummer te noteren zodat wij het lidmaatschap kunnen controleren.

U kan ook steeds een aanvraag doen via e-mail naar info.lespinet@vayamundo.eu of telefonisch via +33 (0) 4 68 20 88 88. Gelieve dan steeds te melden of u lid bent van ACVBIE of ACV-CSC METEA. Graag ook uw lidnummer ter controle.