top of page

ENSOR 2024

Adem de zeelucht in die James Ensor inspireerde, doorkruis de stad in zijn voetsporen en – vooral – treed binnen in zijn boeiende wereld. Een veelzijdig stadsfestival dat het ware gelaat laat zien van ‘de man achter de maskers’.

Ensor-banner.jpg

ENSOR 2024 : VEELZIJDIG STADSFESTIVAL IN OOSTENDE

In 2024 viert Oostende het Ensorjaar, ter ere van een van haar beroemdste inwoners, James Ensor. Geboren in de kuststad in 1860, groeide Ensor uit tot een van de meest vooraanstaande en invloedrijke Belgische kunstenaars, wiens unieke stijl en gedurfde werken de kunstwereld veranderden.

Ensor staat bekend om zijn intrigerende maskerthema's, groteske figuren en satirische kijk op de maatschappij. Hij was niet bang om taboes te doorbreken en stelde maatschappelijke conventies ter discussie, wat vaak leidde tot controverse.

 

Het Ensorjaar 2024 zal tal van activiteiten, tentoonstellingen en evenementen bevatten, verspreid over de hele stad, om deze grote kunstenaar te eren. Bezoekers kunnen het Ensorhuis bewonderen, het bewaard gebleven huis van de kunstenaar, waar ze een kijkje kunnen nemen in zijn leven en werkomgeving. Daarnaast zullen vele van zijn werken te zien zijn in musea, galeries en openbare ruimtes.

De stad Oostende zal zichzelf omtoveren tot een levend canvas waarop het leven en werk van James Ensor tot leven komt. Door interactieve installaties, theaterstukken en muziekoptredens zal het publiek worden uitgenodigd om dieper in de wereld van Ensor te duiken en zijn impact op de moderne kunst te waarderen.

 

Mis deze unieke gelegenheid niet om de magie van James Ensor's visie en nalatenschap te ervaren tijdens je verblijf in Vayamundo!

ensor-2024-masker-01.png

BOEK EEN VERBLIJF IN VAYAMUNDO OOSTENDE EN  GENIET MEE VAN DE MOOIE TENTOONSTELLINGEN TIJDENS HET ENSORJAAR 2024

bottom of page