— WANDELVAKANTIES IN DE ARDENNEN —

FAQ_NL.png

Niets is er gezonder dan een stevige wandeling in de Ardennen! Wil je even ontspannen, er even tussenuit met z'n tweetjes of gewoon alleen eens op adem komen? Een verblijf in Vayamundo Houffalize kan wonderen verrichten. De mooiste wandelroutes van de Ardennen bevinden zich gewoon in onze achtertuin. Een aanrader voor fervente wandelaars!

EEN STEVIGE WANDELING VERHOOGT JE VEERKRACHT!

In de uitgestrekte bossen van de Ardennen bevinden de mooiste wandelpaden zich nabij Houffalize. Zowel voor avontuurlijke stappers als voor de rustzoekende wandelaars is er een ruim aanbod aangeduide en bepijlde routes. De ‘groene long van België’ is dan ook dé bestemming bij uitstek voor een ontspannen wandelweekend of -midweek.

De routes leiden je naar de mooiste plekjes in de buurt. Je kan op pad met kaart/gps of verken op eigen tempo de minder platgetreden paadjes. Avontuurlijk aangelegd? Dan is een City Game met uitdagingen misschien wel iets voor jou!

VERHOOG JE VEERKRACHT MET ONZE WANDEL APP

De recente gezondheidscrisis bewees het nog maar eens :  een gezonde levensstijl is het allerbelangrijkste voor een goede weerstand maar is echter geen garantie om niet ziek te worden.

In het boek “Je levensstijl als medicijn“ van prof. Reginald De Schepper van de VUB vind je de achtergrondinformatie over de LifeMe-aanpak die gebaseerd is op 7 pijlers, nl. omgeving, voeding, beweging, slaap, sociale steun, stress beheersing en zingeving.

walking app_edited.jpg
GOOGLE.png
APPLE.png
DR-SCHEPPER_edited.png

Verhoog je veerkracht en ontdek de 7 pijlers met de WandelApp. Verzamel punten tijdens deze leerrijke wandeling en verdien een toffe goodybag. Veel succes!

Download de WandelApp -->

(beschikbaar in oktober)

DE PERFECTE UITVALSBASIS VOOR MOOIE WANDELTOCHTEN ROND HOUFFALIZE

Ongerepte natuur, adembenemende landschappen en idyllische dorpjes met overheerlijke streekproducten in een uniek kader. Via 23 uitgeschreven en bepijlde wandelpaden ontdekt je de prachtige natuur. Over bospaden, de vlakke route van de 'Ravel' als over het MTB-parcours komt iedere wandelaar aan zijn trekken. Natuurliefhebbers die de streek tot in de detail willen ontdekken, schakelen onze Rangers in. In de buurt zijn dan ook verschillende beverdammen te vinden. Via de feeënvallei komt men bij de brouwerij van La Chouffe.

WALKON CLASSICS AUTUMS EDITION
11/11 tm 14/11/22

Het WalkOn concept staat voor een aanbod kwalitatieve topwandelingen, kind- en gezinsvriendelijke wandel- en belevingsactiviteiten en wandelingen voor het goede doel.

 

Beleef samen met Wandelsport Vlaanderen een supertof wandelweekend van 11 t/m 14/11/22 tijdens de WalkOn Classics Autumn Edition.

 

Vanuit Houffalize wandel je langs de schilderachtige vallei van de twee Ourthes, glooiende landschappen en beboste hellingen. Onderweg ontdek je de sfeer van de typische karaktervolle Ardense dorpjes die "Pays de Houffalize" rijk is.

UNIEK IN VAYAMUNDO : tijdens de zomermaanden worden er dagelijks begeleide wandelingen georganiseerd. Twee Wandelsport Vlaanderen wandelfanaten stappen samen met jou de mooiste routes af en leren je heel wat over de natuur in en rond Houffalize. Beslist een aanrader!

Wandelsport Vlaanderen.gif

WIST JE DAT ?

  • Houffalize is pal gelegen op de GR-route 15 'Les Sentiers de l'Ardenne'

  • GR-route 57, 'Les Sentiers de l'Ourthe' bevindt zich op wandelafstand van de vakantieclub