top of page

VAYAMUNDO HOUFFALIZE
WANDELVAKANTIES

ardennen wandelen.jpg

Niets is er gezonder dan een stevige wandeling in de Ardennen! Wil je even ontspannen, er even tussenuit met z'n tweetjes of gewoon alleen eens op adem komen? Een verblijf in Vayamundo Houffalize kan wonderen verrichten. De mooiste wandelroutes van de Ardennen bevinden zich gewoon in onze achtertuin. Een aanrader voor fervente wandelaars!

EEN STEVIGE WANDELING VERHOOGT JE VEERKRACHT!

In de uitgestrekte bossen van de Ardennen bevinden de mooiste wandelpaden zich nabij Houffalize. Zowel voor avontuurlijke stappers als voor de rustzoekende wandelaars is er een ruim aanbod aangeduide en bepijlde routes. De ‘groene long van België’ is dan ook dé bestemming bij uitstek voor een ontspannen wandelweekend of -midweek.

De routes leiden je naar de mooiste plekjes in de buurt. Je kan op pad met kaart/gps of verken op eigen tempo de minder platgetreden paadjes. Avontuurlijk aangelegd? Dan is een City Game met uitdagingen misschien wel iets voor jou!

DE PERFECTE UITVALSBASIS VOOR MOOIE WANDELTOCHTEN ROND HOUFFALIZE

Ongerepte natuur, adembenemende landschappen en idyllische dorpjes met overheerlijke streekproducten in een uniek kader. Via 23 uitgeschreven en bepijlde wandelpaden ontdekt je de prachtige natuur. Over bospaden, de vlakke route van de 'Ravel' als over het MTB-parcours komt iedere wandelaar aan zijn trekken. Natuurliefhebbers die de streek tot in de detail willen ontdekken, schakelen onze Rangers in. In de buurt zijn dan ook verschillende beverdammen te vinden. Via de feeënvallei komt men bij de brouwerij van La Chouffe.

UNIEK IN VAYAMUNDO : tijdens de zomermaanden worden er dagelijks begeleide wandelingen georganiseerd. Twee Wandelsport Vlaanderen wandelfanaten stappen samen met jou de mooiste routes af en leren je heel wat over de natuur in en rond Houffalize. Beslist een aanrader!

Wandelsport Vlaanderen.gif

WIST JE DAT ?

  • Houffalize is pal gelegen op de GR-route 15 'Les Sentiers de l'Ardenne'

  • GR-route 57, 'Les Sentiers de l'Ourthe' bevindt zich op wandelafstand van de vakantieclub

bottom of page